24 Eylül, 2009

Gezi Rehberi - Saros

Işıl Bayraktar'ın hazırlayıp sunduğu, İz TV de yayınlanan Gezi Rehberi adlı programın bu bölümünde "Saros" anlatılıyor.

10 Ağustos, 2009

Ağrı Dağı Temizlik Tırmanışı (2-8 Ağustos 2009)

Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübünün 02-08 Ağustos 2009 tarihleri arasında düzenlemiş olduğu, Keşan Doğa Çevre ve Kültür Derneği (DOÇEK) Dağcılık Ekibi olarak Hakan Eşme,Cengizhan Aktan ve benim katıldığım 'Ağrı Dağı Temizlik Tırmanışı' faaliyetine ilişkin rapor ve fotoğraflar;  

GPS Kayıtları:
1.Kamp Alanına Yürüyüş:
Aklimatizasyon Tırmanışı
2.kamp Alanına Yürüyüş
Zirveye Tırmanış ve geri dönüş

Zirve Dağcılık Faaliyet Raporu:
 
2 Agustos’ta Dogubayazit Isfahan otelde tum ekipler bir araya geldi. 3 agustos aksami bilgilendirme toplantisi ve gerekli olan tum hazirliklarin ardindan dinlenmeye gecildi.
3 Agustos sabahi araclara binilerek (5 adet Ford transit) 2200 m civarlarina kadar aracla cikildi ve bizi bekleyen katirlara esyalarimiz yuklendi. Grubun oldukca kalabalik olmasi sebebiyle agir tempoda yuruyuse baslayarak yaklasIk olarak 5 saatte Yesil kampa ulasildi. Ekibin en son uyeleri Hakan Arsan esliginde 7 saat sonunda kampa varabildi. Hava cok dengesiz ve tutarsiz oldugu icin erken gelen katirlardaki cadirlar bir an once kurularak herhangi bir yagis icin onlemler ve hazirliklar yapildi. Aksam saatlerinde kamp alaninda bilgilendirme toplantisi yapilarak ertesi gunun plani ve programi aciklandi. Daha sonra yemek ve dinlenmeye gecildi.
4 Agustos sabahi kahvaltidan sonra tirmanisimiz ana hedefini olusturan temizlik faaliyetine gecildi. 70 kisinin katilimi ile 2 saat icerisinde tum kamp alani ve cevresi temizlenerek yaklasIk battal boy 200 poset cop topladik. Ogle yemeginden sonra 4200 m ye uyum saglayabilmek acisindan bir yuruyus yaptik. 3700 m ye kadar cikarak kisa bir antrenman ve uyum yuruyusu yaptik. Daha sonra yine yemek ve dinlenmeye gecis
5 Agustos sabahi saat 7 de kalkip kahvaltimizi yaptiktan 3200 kampinda 7 kisi birakarak kamp alanina gelen katirlara cantalarimizi yukleyip 4200 m kampina dogru yola koyulduk. Bizim dagda bulundugumuz tarihler arasinda dagda bizden baska bircok tirmanici ve turizm firmasinin musterileri de vardi. Dag cok kalabalikti ve 4200 m kampinda yer sorunu olacagi acikca ortadaydi. Bu sebepten dolayi kamp alanina hizli cikmak ve yer bulmak gerekiyordu. 62 kisilik grubu hizli ve yavas ekip olarak ikiye bolundu. Hizli ekibin 4200m kampina erken giderek yer bulmasi, yavas ve yorgun gelecek olan ikinci ekibe hazirlik yapmasi gerekiyordu. Bu plan dahilinde hizli ekip 2 saat 45 dakikada 4200 m kampina ulasarak cadir yeri bulma sorununu cozmek icin zaman kazandi. Zorda olsa 62 kisinin cadir kurabilecegi 15-20 adet cadir yerini bulduk ve cadirlari kurmaya basladik. Yavas ekip geldiginde bircok cadir kurulmus ve sorunlarin bircogu cozulmustu. Cadirlara yerlesip, yemek yenilip, sicak bir seyler icildikten sonra 4200 m nin temizliginin yapilmasi gerekiyordu. Hava yine cok dengesiz be kapaliydi. YaklasIk 2 saatlik bir temizligin ardindan yine onlarca battal boy poset cop toplandi. Daha sonra bu copler katirlarla asagiya indirilecekti. Ertesi gun zirve tirmanisinin yapilacagi gundu. Herkes heyecanla yarini bekliyordu. Tum rehber arkadaslar ile birlikte son kez teknik bir toplanti yaparak ertesi gunun planinin yaptik. Gece yarisi saat 01.00 da hareket vardi.
6 Agustos saat 01.10 da zirve tirmanisi icin 60 kisi hazir bekliyordu. Bizden baska gruplarinda bizimle ayni saatte hareket etmis olmasi cok karmasIk ve kalabalik bir ortam dogurmustu. Biz ekibi yine ikiye bolerek tirmanisimiza basladik. Ben hizli ekibin rehberligini yaparken, Hakan Arsan yavas ekibi zirveye tasiyordu. Bu sene hava sartlarinin cok olumsuz ve yagislarin cok olmasindan dolayi agri Daginda cok daha fazla kar vardi. Bu nedenle 4700 m civarlarinda kramponlarimizi taktik ve tirmanisimizi oylece surdurduk. Dagin cok kalabalik olmasindan dolayi yan gecis ve buzul asfalt yol gibi olmustu. Sabit hat kurma gerekliligi kalmamisti. Rahat ve duzenli bir yuruyusle saat 6.45 de 17 kisilik ilk ekip zirveye ulasti. Bizden 2 saat sonrada 32 kisilik ikinci ekibimiz zirveye ulasti. Boylece toplam 49 kisi zirve yapmis oldu. Hava sansimiza o gun bize gulumsemisti ve superdi. Havada bulut bile yoktu. Bol bol fotografin ardindan dikkatlice inisimize basladik ve saat 13.00 civarlarinda ekibimizin tum uyeleri 4200 m kampina ulasmisti. Plana gore 3200 m kampina inmemiz gerekiyordu. Ama cok yorgun olan uyelerimiz vardi. Bu yuzden 4200 m kampinda 9 kisiyi birakarak geriye kalan tum uyelerimiz ile birlikte 3200 m kampina indik. Tabi yorucu bir gunun sonunda yuzlerde mutluluk ve temizlik tirmanisinin sonucuna ulasmasinin keyfiyle herkes son derece huzurluydu. Cay muhabbetleri ve yemek derken aksam olmus ve herkes cadirlarina cekilmisti.
7 Agustosta 4200 m de biraktigimiz uyelerimizi de harekete gecmesiyle 2200 m dogru keyifli bir inise basladik. 4 saat sonra araclarin bizi biraktigi yerdeydik. O bolgenin de temizligi yapildiktan sonra araclara binildi ve Dogubayazit’a yola cikildi.

04 Mayıs, 2009

Taş Tekne Konuk Evi


360 derece sanal turu görüntülemek için bilgisayarınızda quicktime yüklü olmalıdır. Yaklaştırmak için [shift] uzaklaştırmak için [ctrl] tuşlarını kullanabilirsiniz.

03 Mayıs, 2009

Kazdağı-Assos-Behramkale Doğa Kampı 3. Gün

Keşan Doğa Çevre ve Kültür Derneği (DOÇEK), Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü İzmir, Selçuk, Tekirdağ ve Çanakkale İl Temsilciliğinin katılımlarıyla 01-02-03 Mayıs 2009 tarihinde Kazdağları (Ayazma), Assos-Behramkale ve Küçükkuyu Doğa Kampı Etkinliği düzenlenmiştir.

3 Mayıs Pazar Programı
  • Taş Tekne Konuk Evi'nden ayrılış
  • Zeus Altarı
  • Adatepe köyü
  • Mıhlı Çayı ve Köprüsü
  • Akçay'da Yemek
  • Keşan'a Dönüş















02 Mayıs, 2009

Kazdağı-Assos-Behramkale Doğa Kampı 2. Gün

Keşan Doğa Çevre ve Kültür Derneği (DOÇEK), Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü İzmir, Selçuk, Tekirdağ ve Çanakkale İl Temsilciliğinin katılımlarıyla 01-02-03 Mayıs 2009 tarihinde Kazdağları (Ayazma), Assos-Behramkale ve Küçükkuyu Doğa Kampı Etkinliği düzenlenmiştir.

2 Mayıs Cumartesi Programı
  • Ayazma'dan ayrılış
  • Assos
  • Behramkale
  • Taş Tekne Konuk Evi